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quarta-feira, 23 de abril de 2008


Mais um desafio! E com ele estou voltando a cozinha ... desta vez a ideia é fazer : pão com aveia...
procurei algumas receitas e achei uma bem gostosa de pão com aveia e mel....
ai vai a receita:

Oatmeal pão

Ingredientes:

* 2 tabletes de fermento
* 1 / 3 xícara de margarina
* 1 / 2 xícara água morna
* 2 colher de chá de Sal
* 2 ovos batidos
* 1 1 / 2 xícara água fervente
* 1 xícara de flocos de aveia
* 1 / 4 xícara mel
* 1 / 4 xícara melaço
* 5 1 / 2 - 6 xicara de farinha

Dissolver fermento na água morna. Combine água fervente, aveia, mel, melaço, margarina e sal. Coloque 2 xícaras de farinha e mexa bem. Adicionar a mistura do fermento, e Misture cuidadosamente, agitar na farinha suficiente para fazer uma massa mole. Coloque o restante da farinha e misture ate ter uma massa lisa e elástica.Coloque numa tigela e Cubra . deixar subir até duplicar o tamanho - 1 1 / 2 horas-2 horas.pegue a massa e divida ao meio Cubra novamente e deixe mais 10 minutos.Polvilhe duas formas de pão - 9 x 5 com flocos de aveia depois de untar com margarina . coloque as massas e deixe crescer mais 45 minutos. Asse em forno alto por 15 minutos, reduzir calor a 325 graus por 30 minutos mais.
* Certifique-se de utilizar farinha suficiente porque caso contrário oatmeal pão tem tendência a "cair" sobre os lados após assado.








One more challenger and I´m back with it.
This time I bake a bread with oats. I looked forward sereval recipes and I found this Best ever Oatmeal Bread. I loved it!!!

Best ever Oatmeal Bread

Ingredients:

  • 2 pkgs. dry yeast or 2 yeast cakes
  • 1/3 cup shortening
  • 1/2 cup warm water
  • 2 tsp. salt
  • 2 eggs beaten
  • 1 1/2 cup boiling water
  • 1 cup quick-cooking rolled oats
  • 1/4 cup honey
  • 1/4 cup molasses
  • 5 1/2 - 6 cups flour

Dissolve yeast in warm water. Combine boiling water, rolled oats, honey, molasses, and shortening and salt. Cool to lukewarm. Stir in 2 cups of flour and beat well. Add yeast, and Mix thoroughly, stir in enough flour to make a soft dough. Turn out on flour surface and knead 10 minutes, or until smooth and elastic. Place in a greased bowl, turning once to grease top. Cover and let rise until double in bulk 1 1/2 hours-2 hours. Punch down; divide dough in half, cover and let rest 10 minutes. Grease two 9 x 5" bread pans and coat inside with rolled oats. Shape dough into loaves and place in pans. Cover and let rise until double about 45 minutes. Mix 1 egg white with 1 TBLS. water and brush top of loaves, and sprinkle with rolled oats. Bake at 425 degrees for 15 minutes, reduce heat to 325 degrees for 30 minutes more. *Be sure to use enough flour becauseotherwise oatmeal bread has a tendency to "fall" on the sides after its baked.

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Por Dani às 00:20|